Referat: Högaborg Kärralunds FC - Landala IF

Det var en fin, om något kylig, tisdag kväll då Landala begav sig mot Göteborgs centrum för att möta Högaborg Kärralunds FC. Vi ställde upp med följande elva:

Anders
Niclas – Tom – Alfred – Jacob
Axel – Patrik (c) – Aidan – Max
Per – David

Trots brist på uppvärmningstid så såg truppen rejält taggade ut på tvålagsspelet, och det var med en viss förväntan i luften att matchen började. Dock så får HKFC en drömstart då deras duktige nr. 17 kommer igenom vårt försvar alldeles för enkelt efter ett par missade tacklingar och kan sätta 1-0 redan i den 3:e minuten. Högaborg fortsätter att slå långt och det skapar en del problem i försvaret, dock så är chanserna få trots att de är nära på att rinna igenom ett par gånger. Landala, som inledningsvis hade lite svårt att hålla i bollen och spela sig uppåt i banan, börjar ta kontroll och siffrorna i skottkolumnen börjar stiga. Det ser dock ut som att Landala kommer sluta halvleken med ingen utdelning för sitt stundvis fint spel, men i minut 45 slår Patrik en mycket farlig frispark in i straffområdet, där förvirring råder i Högaborgs försvar och bollen kan till slut dundras in av en Landalaspelare. Det var lite oklart från bänken vem som fick sista touchen men utifrån efterföljande vrål så kunde vi konstatera att det var Jacob som hade gett sitt lag ett välförtjänt kvitteringsmål inför andra halvlek.

Under pausen snackades det om att visa lugn på bollen och föra spelet, samt att se till att vinna närkamperna. Landala inleder dock andra halvlek återigen svagt, och det dröjer inte länge innan Högaborg får en hörna och slår den mot bortre stolpen där inte mindre än tre Högaborgspelare står och väntar tacksamt på att kunna peta in bollen. Matchen därefter blir lite rörigt med många smällar, däribland en helt sanslös tackling med sträckt ben på Lasse där spelaren borde fått ett direkt rött, men icke. Landala fortsätter att pressa framåt utan att riktigt hota utöver några halvchanser, och Högaborg kontrar när de har möjlighet. Mitt i andra slår Patrik återigen en fin boll från frisparksläge in mot mål, varpå den får en touch från en försvarare in i mål för 2-2. Båda lagen får några halvchanser till, men ett ganska rättvist 2-2 blir slutresultatet.

Vad kan vi ta med oss från denna match? Vi gör två mål på fasta situationer, vilken är en styrka vi inte riktigt haft tidigare och är självklart positivt, och vi spelar stundtals fin fotboll, särskilt i slutet av första halvlek. Å andra sidan så inleder vi båda halvleken svagt och straffades för det i slutresultatet, samt att vi blev lite stressade när vi hade bollen och kunde inte riktigt mejsla ut tillräckligt med klara målchanser. En del positiva saker att ta med oss men även en del att jobba på under kommande vecka- extra viktigt då inte mindre än BK S:t Jakob väntar i nästa match.

Matchens stjärnor:
*** Jacob: Som vanligt resolut i tacklingarna, inte rädd för att föra bollen framåt från sin vänsterbacksposition och belönades med ett mål.
** Anders: Tvingades till ett par fina räddningar i andra som höll oss kvar i matchen, och stark i luftrummet (som bulan på min panna är bevis på).
*Tobias: Ger aldrig upp på en boll och skapar ständigt problem för motståndarförsvaret med sin styrka och löpvillighet.

Jag vill även passa på att nämna domarens insats: bortsett från den ovannämnda tacklingen som borde sett rött så håller domaren en hög och konsekvent nivå, och behåller kontroll under en match med några hårda smällar. Att vara domare kan vara ett otacksamt jobb ibland, men dagens domare samt de andra domarna vi haft hittills denna säsong förtjänar en eloge för den höga standarden de hållit.

Så, nya tag nästa vecka mot BK S:t Jakob. Forza LIF!